Panziót árul a MagNet Bank

A tulajdonában lévő 33 szobás bajai panzió értékesítésére hirdetett pályázatot a MagNet Bank. A társágnak nem célja az üzemeltetés, ezért eladás helyett bérbe is adná az ingatlant.
Domokos Erika, 2012. április 19. csütörtök, 14:48
Fotó: Napi.hu

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. eladásra hirdetett meg egy 33 szobás bajai panziót. A Cégközlönyben megjelent hirdetmény szerint a jelenleg nem üzemelő hotelt a berendezési tárgyakkal együtt, egy 120 férőhelyes étteremmel, bowling- és tekepályával, valamint egyéb kiszolgálóhelyiségekkel értékesítenék áfamentesen 150 millió forintért. Pályázni április 27-ig lehet. Az adásvételi szerződés megkötésének feltétele, hogy a pályázó igazolja fizetőképességét.

A MagNet Bank adásvétel útján vált a panzió tulajdonosává - tájékoztatta a Napi Gazdaság Online-t a pénzintézet, amely ugyanakkor az ingatlan előéletéről más információt nem tudott közölni az ügyfelekre vonatkozó banktitokra hivatkozva. A bank értékesítené vagy esetleg bérbe adná a panziót, ha valaki üzemeltetné, az ingatlan állapota nagyon jó, kiválóan hasznosítható. "A MagNet Banknak nem célja a panzió üzemeltetése, így annak értékesítésekor - a jelen nehéz ingatlanpiaci környezetben - nagyon kedvező árat határoztunk meg. Reményeink szerint ez az alacsony ár már kellően vonzó lesz ingatlanbefektetőknek, vagy akár egy új üzemeltetőnek" - közölte a társaság.

A bajai, Bokodi utca 17, 19-21. szám alatti panzióért az ingatlan.com-on januárban közzétett hirdetés szerint még 170 millió forintot kértek. A háromcsillagos szálláshely korábban Banara néven működött. Négyszintes, 1800 négyzetméteres, a szobák többsége kétágyas. Információink szerint mintegy három évvel ezelőtt még üzemelt a létesítmény, sörözője, játékterme is volt, az étterem egész évben fogadta a vendégeket.

A panzió címén 1993-ban jegyezték be a Bajai - Nagy - Radó Kereskedelmi Bt.-t (Banara), amely 2001 májusában egyszerűsített felszámolási eljárással megszűnt - derül ki az Opten cégtárának adataiból. A társaságnak nincs online elérhető mérlege. A tulajdonosokhoz köthető, szintén bajai vállalkozás a Zolatva Ingatlanforgalmazó, Vendéglátó és Szolgáltató Kft., amely 2011 júniusa óta végelszámolás alatt áll. A cégadatokból kiderül, hogy a vállalkozás kényszer-végelszámolását törvényességi felügyeleti eljárásban, az adóhatóság kérelmére rendelte el a cégbíróság. Az adóhatóság 2009 márciusában végrehajtást rendelt el a céggel szemben. Az utolsó, online is elérhető beszámolója 2006-os, ebből kiderül, hogy a cég előző évi nettó 8,5 millió forintos árbevétele 6,4 millióra csökkent, tevékenysége veszteséges volt, mindkét évben 2,4 millió forint. Tartozása 2006-ban 2,5 milló forintra rúgott.

A kép forrása: Ingatlan.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2012.04.20 08:28

egy ismerőstöl rákérdeztem----és igazat adott-sok szálláshely is megszünt....Baja egy zsákutca --- fogy a lakossága is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.04.19 16:51

@DrVazulneni:
jól számoltam-az tuti-pénzben és kosárlabdában nem ismerek tréfát----ha jó-az utóbbiban néha igen-ha már csak egy perc van hátra és 20 ponttal megy a kedvencem az oklahoma cíty.

de ha valamitrosszul írtam-ki lehet javítani!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrVazulneni, 2012.04.19 15:13

dr.gewinner62, 2012. április 19., csütörtök 14:57

Nem tudom milyen oskolát végzett de a számítása pontosabb és reálisabb mint a jelenlegi GDP számítások ...
Gondolom nem a minisztériumban dolgozik. :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.04.19 14:57

Az utolsó, online is elérhető beszámolója 2006-os, ebből kiderül, hogy a cég előző évi nettó 8,5 millió forintos árbevétele 6,4 millióra csökkent, tevékenysége veszteséges volt, mindkét évben 2,4 millió forint. Tartozása 2006-ban 2,5 milló forintra rúgott.KELL A KUTYÁNAK!!!!!
150 MISI HAVONTA NETTÓBAN HOZ 1.10 MILLIÓT BANKBAN----NETTÓBAN!!!!!ZSEBBE---nincs semmilyen adó -iparüzési-építmény stb....ja és Baja-aki ismeri tudja-hogy halott város---látogatásilag max fél nap!!!

viccccccccccccccccccccccccccccccccccc!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html