Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság arra számít, hogy a csoporthoz tartozó termelő cégek árbevétele az elmúlt tíz évet tekintve csaknem megháromszorozódik az év végére. A Videoton vállalatcsoport az uniós székhelyű, szerződéses gyártók között az árbevétel alapján továbbra is az első öt között van, a hozzáadott értéket tekintve pedig az első háromban - tették hozzá.

A növekedést változatlan létszám mellett realizálták, a termelő cégek félévkor 7250 munkavállalót foglalkoztattak, a szolgáltató cégekkel együtt a cégcsoportnak 10 700 alkalmazottja van.

A vállalatcsoport fennállása legnagyobb beruházási programját hajtja végre idén, a megvalósuló beruházások összértéke meghaladja a 14 milliárd forintot, ami az elmúlt évekhez mérten két és félszeres növekedés. A beruházásokat továbbra is önerőből finanszírozzák és jelentős részben az Ipar 4.0, az integrált vállalatirányítás, valamint a digitalizálás területét érintik.

A nyilvános cégadatok szerint a Videoton Holding Zrt. 2017-es konszolidált árbevétele 171 milliárd forint volt, miközben 13,411 milliárd forint nyereséget realizált. 2016-ban a vállalatcsoport 159 milliárdos konszolidált árbevétel mellett 12,362 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Sztara Zagora) egy telephellyel rendelkezik.

Képünk forrása: Shutterstock