Rengeteg pénzt ad az állam a borászatoknak és a bor reklámozására is

Borpromóciós program indul 3,5 milliárd forint kerettel. A borászatok támogatására 45 milliárdot szán az állam.
Domokos Erika, 2019. szeptember 5. csütörtök, 20:10
Fotó: Pixabay

A minőségi borok értékesítésének támogatására 3,5 milliárd forintos borpromóciós program indítását tervezi az agrártárca - mondta az MTI szerint Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a 28. Budapest Borfesztivál megnyitóján.

A borágazatban erős a verseny, a programmal a tárca segíteni kívánja a magyar, jó minőségű borok értékesítését az európai uniós belpiacon és a harmadik országokban.

A magyar borászatok beruházásának, technológiai fejlesztésének támogatására a Vidékfejlesztési Programban eddig 35 milliárd forintot ítéltek meg, és további 10 milliárd forintnyi támogatás bírálata van folyamatban - közölte Feldman Zsolt, aki szerint a magyar borászatok az európaiak között sokszínűségükkel tűnnek ki, a Kárpát-medencében pedig "csodálatosak az adottságok a bortermelésre".

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese pedig azt közölte, hogy magyar borászat új arculatának kidolgozásán dolgoznak. Az MTÜ promóciókkal segíti az országban megtermelt borok sikerességét a külpiacokon.

A Budavári Palotában szeptember 5-8. között mintegy 200 kiállító várja az érdeklődőket boraival, ételeivel, emellett 4 színpadon több mint 40 produkciót is bemutatnak a Budapest Borfesztiválon - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.09.05 21:42

+vagyok a magyar pancsok nélkül is, legyen az bor vagy pálesz. Épp elég híres "magyar borász" dőlt meg hogy ezt mondjam :)
De jó bornak nem kell cégér :)))) Viszont attól tartok ez ablakon kidobott pénz lesz az egyik oldalon, a másik oldalon pedig a haverok már ott állnak az ablak alatt mint ahogy ez orbánisztánban lenni szokott :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.09.05 21:32

Magyar alkeszbe magyar szeszt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html