Fél milliárdos támogatást kapott három, Rogán Cecíliához köthető rendezvény

Három, közpénzből működő vállalat, majdnem 500 millió forinttal támogatott három olyan sporteseményt, amely Rogán Cecíliához köthető - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. augusztus 15. csütörtök, 22:04
Fotó: Getty Images

Fitbalance Aréna Tavasz, Fitbalance Kids és Nemzeti Futóverseny: ezt a három sportrendezvényt támogatta az MVM, az Antenna Hungária, valamint a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. - olvasható a portálon.

A teljes támogatási összeg 495 millió forint. A cégek korábban jóval szerényebb összegeket adtak ugyanerre a célra, már ha utaltak egyáltalán bármennyit.

A sportrendezvények Rogán Cecíliához a védjegyeken keresztül köthetők. Rogán Antal felesége, illetve a többségi tulajdonában levő Nakama & Partners a következő szavaknál szerepelnek a védjegyeket kezelő Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala oldalán: Fitbalance, Fitbalance Kids, Nemzeti Futóverseny, Fitbalance Gasztrofesztivál, Fitbalance Centrum.

A pénzeket egyébként nem a Nakama & Partners vagy Rogán Cecília kapta közvetlenül, hanem az eseményeket szervező cégek.  Az egyik ilyen vállalkozás a Digital Minds, amellyel a Nemzeti Futóversenyre szerződtek, a másik pedig a Magno Studio, amellyel a Fitbalance-eseményekre.

A Digital Minds neve a Miss World Hungary kapcsán merült fel, a szintén Rogán Cecíliához köthető eseményre ezzel a céggel szerződött az MTVA. A céget 2015 végén alapították, és mindösszesen 1 főt foglalkoztat, tulajdonosai ismeretlenek.

A Magno Studio Kft.-ről csak annyit tudni, hogy tulajdonosa Horváth László, sem weboldala, sem Facebook-oldala sincs, ehhez képest a tavalyi évet már majdnem 15 milliárdos bevétellel zárta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2019.08.16 07:33

Kell a lóvé a szőkített rib@ncnak hogy jól nézzen ki az instán amikor edz a repedtsarka katával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html