DarMa.hu és DarMa-International Kft. néven új vállalkozásokat alapított Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó, mindkettő sporttevékenységgel foglalkozik - adta hírül a friss HVG. A lap szerint az úszóiskolájáról is ismert sportembernek eddig is voltak cégei, ezeknek árbevétele elenyésző volt. Mára azonban több vállalkozását kényszertörölte a bíróság.

A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy 2018. augusztus-októberben három, Darnyihoz is köthető vállalkozásnak indult el a kényszertörlési eljárása, velük szemben több végrehajtás, köztük közjegyzői fizetési meghagyási eljárás, illetve parkolói végrehajtás is indult. Kényszertörlés alatt áll a testedzési szolgáltatást nyújtó - a Hajós Alfréd és a Császár-Komjádi uszodákban telephellyel, Balatonszárszón fiókteleppel is rendelkező - Primo-Nagisto Sport Kft., amely 2016-ban adott le utoljára mérleget, továbbá a Nadador Sportszolgáltató Kft., amelynek utolsó elérhető beszámolója 2015-ös. E két cégnek a beszámolókészítés évében és az azt megelőző két évben nem volt árbevétele.

Szintén törlés alatt áll a főtevékenységként autókereskedelemmel foglalkozó Natation Bt. is, amelynek egyik kültagja Darnyi Tamás. E társaságnak szintén nem volt forgalma a 2016-os mérlege szerint, viszont a kötelezettségállománya megközelítette a 140 millió forintot.

Eredményesen működnek Darnyi sportolótársakkal vitt vendéglátóipari cégei, a Champs Pest Kft. és a Champs Sziget Kft. (az előbbiben résztulajdonos például az öttusázó Fábián László, a kajakos Gyulay Zsolt és Kovács Katalin, az autóversenyző - céghalmozó - Szalay Balázs és Bunkoczi László, míg az utóbbi cégben Fábián, Gyulay, Kovács, Szalay, valamint a vívó Szabó Bence). A vállalkozások 2017-ben 130-130 millió forint nettó árbevétellel és 12, illetve 17 millió forintos adózott eredménnyel zártak.

A cégbíróság akkor rendelheti el egy társaság kényszertörlését, ha például a vállalkozás nem teljesíti cégjogi kötelezettségeit (egyebek mellett nem ad le beszámolót), vagy ha az adóhivatal törli a cég adószámát.

Forrás: Céginfo.hu