Meglepő dolog derült ki Darnyi Tamásról

Miközben több cégével szemben is kényszertörlési eljárás indult, két új vállalkozást alapított Darnyi Tamás egykori olimipiai bajnok úszó.
Domokos Erika, 2019. január 4. péntek, 14:47
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

DarMa.hu és DarMa-International Kft. néven új vállalkozásokat alapított Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó, mindkettő sporttevékenységgel foglalkozik - adta hírül a friss HVG. A lap szerint az úszóiskolájáról is ismert sportembernek eddig is voltak cégei, ezeknek árbevétele elenyésző volt. Mára azonban több vállalkozását kényszertörölte a bíróság.

A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy 2018. augusztus-októberben három, Darnyihoz is köthető vállalkozásnak indult el a kényszertörlési eljárása, velük szemben több végrehajtás, köztük közjegyzői fizetési meghagyási eljárás, illetve parkolói végrehajtás is indult. Kényszertörlés alatt áll a testedzési szolgáltatást nyújtó - a Hajós Alfréd és a Császár-Komjádi uszodákban telephellyel, Balatonszárszón fiókteleppel is rendelkező - Primo-Nagisto Sport Kft., amely 2016-ban adott le utoljára mérleget, továbbá a Nadador Sportszolgáltató Kft., amelynek utolsó elérhető beszámolója 2015-ös. E két cégnek a beszámolókészítés évében és az azt megelőző két évben nem volt árbevétele.

Szintén törlés alatt áll a főtevékenységként autókereskedelemmel foglalkozó Natation Bt. is, amelynek egyik kültagja Darnyi Tamás. E társaságnak szintén nem volt forgalma a 2016-os mérlege szerint, viszont a kötelezettségállománya megközelítette a 140 millió forintot.

Eredményesen működnek Darnyi sportolótársakkal vitt vendéglátóipari cégei, a Champs Pest Kft. és a Champs Sziget Kft. (az előbbiben résztulajdonos például az öttusázó Fábián László, a kajakos Gyulay Zsolt és Kovács Katalin, az autóversenyző - céghalmozó - Szalay Balázs és Bunkoczi László, míg az utóbbi cégben Fábián, Gyulay, Kovács, Szalay, valamint a vívó Szabó Bence). A vállalkozások 2017-ben 130-130 millió forint nettó árbevétellel és 12, illetve 17 millió forintos adózott eredménnyel zártak.

A cégbíróság akkor rendelheti el egy társaság kényszertörlését, ha például a vállalkozás nem teljesíti cégjogi kötelezettségeit (egyebek mellett nem ad le beszámolót), vagy ha az adóhivatal törli a cég adószámát.

Forrás: Céginfo.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.01.04 15:25

Mi ebben a meglepő? Bedönteni a céget, hátrahagyni a tartozást, majd alapítani egy másikat: ez ma a trendi. Darnyi ezt csinálja nagyban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html