Stadion épül az atomerőműre szánt pénzből

Paks futballcsapatának stadionjára csoportosítanak át több száz millió forintot, méghozzá abból a pénzből, amelyet eredetileg az atomerőműre fordítottak volna - írja az Mfor.hu a Magyar Közlöny alapján.
Napi.hu, 2016. december 7. szerda, 15:04
Fotó: Napi.hu

A nemrég megjelent kormányhatározat szerint 600 millió forinttal fogják támogatni a a paksi labdarúgást, pontosabban a város stadionjának építését. Az egyszeri átcsoportosítását a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelése jogcím terhére kell megtenni. Vagyis eredetileg az atomerőmű bővítésére szánt pénzből lesz stadion - olvasható a portálon.

A 4500 férőhelyes paksi stadion beruházás költségvetését 1,4 milliárd forintra tervezték, amely viszonylag szerény összeget jelent annak türkében, hogy az 5300 férőhelyes MTK-stadion 8 milliárdból épült, a 3500 nézőt befogadó felcsúti Pancho Aréna pedig 3,7 milliárdból. Paks stadionjának 1,4 milliárdos költségvetését részben az állam állja, amely 800 millió forintot ad a beruházáshoz a három éve indult Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében, míg 600 millió forint előteremtését a helyi önkormányzat vállalta.

HOZZÁSZÓLÁSOK