Százmilliós tőke a magyar startupnak - Londonban lesz irodájuk

Az Euroventures, az EU Jeremie és a Svájci–Magyar Együttműködési Program tőkéjével működő alapja százmillió forintos nagyságrendben fektetett be a RisingStack-be. A magyar startup a megszerzett tőkéből újabb termékeket fejleszt és belép a mintegy 2 milliárd dolláros APM piacra.
Napi.hu, 2015. december 9. szerda, 12:12
Fotó: Stockfresh

A RisingStack szakterülete, az Application Performance Management, azaz az internetes szolgáltatások megfigyelése és monitorozása, egy robbanásszerűen növekvő, jelenleg mintegy 2 milliárd dolláros szektor. A legnépszerűbb online szolgáltatók, például a Netflix és az Amazon is számos APM eszközt vesznek igénybe ahhoz, hogy a rendszereikben fellépő hibákat még az előtt kiszűrjék, hogy azokat a felhasználók is megtapasztalnák, ezzel pedig több tízmillió dollár bevételkiesést előznek meg éves szinten - olvasható az Euroventures közleményében.

A RisingStack hamarosan megjelenő terméke a Trace a nagy forgalmat lebonyolító internetes szolgáltatások számára teszi lehetővé a rendszerfolyamatok képi megjelenítését, valamint a hibák korai kiszűrését és gyors elhárítását. A magyar csapat megoldásának előnye, hogy a bekötött szolgáltatások teljes körű áttekintésére képes, míg a legnagyobb versenytársak is csak egy-egy alrendszer mélyebb megfigyelésére és optimalizálására specializálódtak.

A befektetést arra fogjuk felhasználni, hogy magyar szoftverfejlesztőket vehessünk fel, akik segítségével a növekvő ügyféligényeket ki tudjuk majd szolgálni. Az első negyedévet londoni irodánk megnyitásával kezdjük, középtávú célunk pedig minél több Fortune 500-as ügyfél megszerzése,¨ - mondta Németh Gergely a RisingStack vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK