Terjeszkedik a szállásfoglaló oldal

A lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét, a Spanie.pl csoportot vásárolta fel a magyar Szállás.hu, a két cég egyesülése idén szeptemberre valósul meg - idézi az MTI a cég bejelentését.
Szabó Dániel, 2018. január 31. szerda, 13:31
Fotó: Shutterstock

Az integrációt követően az évi mintegy ötmillió látogatóval rendelkező lengyel oldal Nocleg.pl (Szállás.pl) néven fog működni, ami a magyar online szállásközvetítő cég jelenleg is használt márkaneve Lengyelországban - mondta el a hírügynökségnek Sziebig Péter, a Szállás.hu csoport lengyelországi képviseletének vezetője.

A Spanie.pl felvásárlását saját tőkéből finanszírozta a cég, a tranzakció értéke üzleti titok. A lengyel cég eredményei nem nyilvánosak, az árbevétele évi néhány százmillió forint - mondta Sziebig Péter.

A döntést a lengyel piac dinamikus növekedésével indokolják, reményeik szerint a magyarországi beutazó forgalom is élénkülhet a felvásárlás hatására. A felvásárolt vállalat a lengyel online szálláspiac meghatározó szereplője közel 52 ezer elérhető szálláshellyel, ami lefedi az ottani kínálatot.

A Szállás.hu tervei szerint tovább erősíti jelenlétét a már külképviselettel rendelkező országokban, így Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában.

A portál által közvetített forgalom 2017-ben 23,5 milliárd forint volt, míg 2016-ban 16 milliárd forintot tett ki - közölte a cég az MTI-vel. A csoporthoz tartozó online utazási oldalak a szallas.hu (és annak nyelvi változatai) mellett a szallasguru.hu, a nemaradjle.hu, a csakutazas.hu valamint a konferenciahotelek.hu céges utazási oldal.

A Marketing&Média által készített a digitális piac legmeghatározóbb 25 személyét tartalmazó toplista második helyén a Szállás.hu ügyvezetője Szigetvári József lett.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK