Új ipari park épül

Ipari parkot alakítanak ki a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén 5,7 hektáron a Terület- és településfejlesztési operatív programból nyert 274 millió forintos támogatással - közölte Nagy István agrárminiszter a pénteki alapkőletételt követően.
Szász Péter, 2018. október 26. péntek, 15:14
Fotó: MTI Fotó

A fejlesztés közvetlen célja, hogy olyan üzleti környezet jöjjön létre, amely a meglévő vállalkozásokat a betelepülésre, korszerűbb és versenyképes költségű telephely választására sarkallja. A térség nagy gazdasági potenciállal rendelkezik, az M1-es autópálya, az M15-ös autóút, a nemzetközi vasútvonal, valamint a bécsi és a pozsonyi repülőterek közelsége miatt.

Ezzel a beruházással az a fejlesztési koncepció érvényesül, hogy ne egy gazdasági központ működjön a térségben - mondta Nagy István. Reményei szerint a bezenyei önkormányzat olyan kondíciókat teremt a leendő vállalkozások számára, amelyek révén a település folyamatosan fejlődhet.

Az ipari park létrehozása a helyi, környékbeli mikro- és kisvállalkozások, illetve a közepes- és nagyvállalatoknak is lehetőséget teremt a fejlődésre. A kiváló közlekedési infrastruktúra előrevetíti a logisztikai, szállítmányozási iparágak megtelepedését, elsődlegesen a jármű- és gépipar tekintve. A környezetipari, az élelmiszeripari és a bioipari cégek a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság és Élelmiszertudományi Kar jelenléte miatt is tartozhatnak a célcsoporthoz - mondta az agrárminiszter.

Beszélt arról is, hogy a magyar adózási körülmények és a cégek működéséhez szükséges gazdasági feltételek kedvezőbbek, mint a szomszédos országokban.

A beruházás közvetett gazdasági hatásai közé tartozik, hogy a helyi foglalkoztatás eredményeként nő a település népesség-megtartó és népesség-növelő képessége. A változás pedig további befektetőket vonz a településre a munkaerő rendelkezésre állása révén, ami további gazdasági fejlődést generál - vélekedett.

A kép forrása: MTI Fotó/Bodnár Boglárka.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.26 15:37

Én csak azt nem értem, hogy miért a termőföldeket építjük be. És ennek egy agrárminiszter még örül is. :-))
Véletlenül sem a vasút mentén, vagy a kihalt ipartelepeken alakítanák ki, hanem a búzamező helyett. Elmebetegek.
Erőltetik a vasúti közlekedést, miközben pont mellőle tűnnek el a cégek. Látható ez a Budapest-Győr vonalon végig.
Például Tatán, Biatorbágyon, Páty, ami végül is Herceghalom, stb. Még annak a torbágyi raktársornak sincs vasúti rákötése a sínekre, amelyik közvetlen mellette van. Tatán pedig pont a város másik végére, a szántót megszüntetve vitték az ipart a vasút mellől.
nooormáális?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html