Új autószalon nyílt Budapesten

Másfél milliárd forintos beruházással új autószalont nyitott csütörtökön az Ivanics Kft. Budapesten, a 22. kerületben. A teljesen saját forrásból kialakított telephelyen 50 új munkahelyet teremtett a cégcsoport - írja az MTI a cég közlése nyomán.
Szász Péter, 2017. november 16. csütörtök, 21:07
Fotó: Napi.hu

Az Ivanics Kft. eddig Budapesten és Székesfehérváron rendelkezett autószalonnal és szervizzel. A cég három autómárka - a Ford, a Volvo és a Hyundai - új modelljeit, valamint a Kawasaki motorjait forgalmazza, emellett használt autókkal is kereskedik.

Tavaly a három márkából összesen 1245 új autót adtak el, valamint 460 használt kocsit. Az idei évre 10 százalékos bővülést terveztek, ami a cég tájékoztatása szerint időarányosan teljesült.

A új szalonban több újdonságot is bevezetnek, ilyen például az ultrahangos kerékmosás technológiája, valamint a gyors futóművizsgáló berendezés, amellyel egy perc alatt meg lehet állapítani, hogy a gépjármű futóműve javításra szorul-e.

Az új szalon ugyanakkor teljes egészében központilag irányítható, korszerű épület, amely képes optimalizálni az infrastruktúra elemeit. A beruházás második lépcsőjeként a teljes telephelyet zölddé alakítják, egyebek közt napkollektorok beépítésével. A fejlesztések előkészítése elkezdődött, ezt szintén támogatások bevonása nélkül tervezik megvalósítani.

Az Ivanics Kft. árbevétele tavaly meghaladta a 13 milliárd forintot, az idén 14-15 milliárd forintra számítanak. A cég mintegy 250 embert foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK