Új üzemeltetőt keres a Bubinak a BKK

Közbeszerzésen keres üzemeltetőt öt évre a BKK Zrt. a fővárosi komplex közösségi kerékpáros közlekedési rendszer (Bubi) üzemeltetésére. Kérdés, hogy ki vállalkozik a veszteséges rendszer üzemeltetésére?
Németh Géza, 2020. szeptember 18. péntek, 13:45
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A majdani nyertes ajánlattevő feladata a Bubi üzemeltetése kapcsán - egyebek mellett - a következőkre terjed ki:

  • a központi hardver és szoftver rendszerek üzemeltetése,
  • az üzemeltetés alatt a jelenlegi 158 darab gyűjtőállomáson legalább 2 ezer darab kerékpár elhelyezésére biztosítani kell a dokkolás/lezárás helyét,
  • kiegészítő feladatként 60 fő oktatása.

Ajánlatot az tehet, kinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közösségi kerékpáros közlekedési rendszer üzemeltetéséből, legalább nettó 800 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő október 15. Az értékelésné az ár 90, mig a minőség 10 súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu májusban írt arról - a G7 alapján -, hogy több százmilliós veszteséget hozott össze mostanra a budapesti kerékpárbérlési rendszer, a Mol Bubi, annak ellenére, hogy az üzemeltető BKK szerint sikertörténet. A 2014-ben tervezett és a valódi forgalom összehasonlításából az derül ki, hogy az első évben még sikerült hozni a számokat, azóta viszont növekedés helyett mélyrepülés következett. Tavaly már a korábban tervezett bérlésszám ötödét sem sikerült elérni a Mol Bubi kerékpárokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK