Lezárás és forgalomterelés lesz az M0-son hétfőtől

Jelentősebben változik a forgalmi rend jövő hétfőn az M0-s gyorsforgalmi út déli szektorában - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel.
Domokos Erika, 2020. március 11. szerda, 06:40
Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A téli üzemeltetési időszak után folytatódnak az M0-s déli szektorának bal pályáján a korszerűsítési munkálatok, amelyek várhatóan szeptemberben fejeződnek be. A halásztelki csomópontnál március 16-tól, hétfőtől május elejéig jelentős forgalmirend-változásra kell számítani - közölte a NIF.

A Deák Ferenc híd északi hídján ideiglenesen megszűnik a közlekedés. A lezárás idején a halásztelki csomópont bal pályája (északi oldali) hídjának szélesítését végzik, átépítik a csomópont északi oldalának fel- és lehajtóágait, elkészül a pályaszakasz hiányzó betonburkolata, valamint a csomóponti híd és a Duna-híd közötti útszakaszon az új üzemi átjáró.

A halásztelki csomópont lezárásával egy időben a közlekedés megkönnyítésére megnyitják az új fel- és lehajtóágat a csepeli gerincúti különszintű kereszteződés északi oldalán, a bal pálya munkaterületén átvezetve.

A csomóponti híd átépítésének ideje alatt a II. Rákóczi Ferenc úton 3,8 méteres magassági korlátozást és időszakosan váltakozó irányú félpályás lezárást vezetnek be. A lezárás érinti a Budatétény felé tartó 138-as busz útvonalát is, emiatt a járat az Áruházi bekötőút és a Háros megálló érintése nélkül közlekedik.

A kivitelezés előrehaladtával a bal pályát (az M1-es autópálya irányába) szakaszosan adják vissza a forgalomnak, ezáltal a jobb pályán a terelés fokozatosan megszűnik, de a zajvédőfal-építés miatt még kisebb korlátozásokra számítaniuk kell a közlekedőknek.

A korlátozásokról és a térség aktuális forgalmi helyzetéről a közútkezelő Útinform szolgálatánál és a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak a közlekedők - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.03.11 14:36

Miről szól ez a cikk? Az M0 déli szakaszán 2018 nyara óta télen-nyáron folyamatosak az útlezárások, terelések (bármiféle látható eredmény nélkül). Emiatt a budapesttől délre lakók el vannak zárva a budapesti munkahelyektől,: már nem is mernek budapesti állást vállalni, mert úgysem érnek be időben a munkahelyükre, a hazafelé tartó délutáni gigadugók pedig még rosszabbak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html