Egy vagyon lehet az alagutak átalakítása az emeletes vonatok miatt

Bár nem biztos, hogy a nemrég beszerzett emeletes vonatok érinteni fogják a Kis-Gellért hegyi alagutat, ha mégis, akkor az átalakítások költségei a MÁV becslései szerint 3,6-5,5 milliárd forintot tesznek ki. Ezt Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára írta a DK-s Oláh Lajos kérdésére válaszul.
Szász Péter, 2019. július 3. szerda, 16:35
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A választ a 444.hu szúrta ki.

Cseresnyés szerint a vonatok a legforgalmasabb Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekednek majd, de ha mégis érintenék a Déli és a Kelenföldi közötti alagutat, akkor az alagút átalakítása 3,6-5,5 milliárd forint lehet.

Az államtitkár azt is közölte, hogy a MÁV egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt.

Az ügy előzménye, hogy a vasúttársaság rendkívül kínos helyzetbe került, ugyanis a KISS motorvonatok az alagutak egy részébe nem férnek be, ami korlátozhatja a használatukat. A Kiss motorvonat 31 centivel magasabb, mint a most használt Flirt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2019.07.04 10:54

A kínos helyzet csak azoknak a sz.rkavaróknak volt, akik ebből akartak politikai tőkét kovácsolni, mert aki csak egy picit is figyelt - és minimális műszaki érzéke van - ezért tudja, miről van szó, annak az a kínos, hogy ilyen emberek akarják megmondani a tutit..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html