Az ENSZ-szel és Törökországgal pénteken kötött megállapodás értelmében Moszkva vállalta, hogy nem támadja meg a Fekete-tengeren gabonát exportáló kereskedelmi hajókat. Odessza az egyetlen mélytengeri kikötője Ukrajnának, azonban a várost szinte a megszállás kezdetet óta blokád alatt tartja az orosz haderő.

Oroszország és Ukrajna a világ legnagyobb gabonatermelői, a háborús helyzet miatt azonban több rászoruló afrikai és közel-keleti országba nem jutottak el az ukrán búza- és kukoricaszállítmányok. Most azonban hiába egyeztek meg a felek, valójában kevés garanciát látnak a hajósok arra, hogy biztonságban közlekedhetnek a Fekete-tengeren.

Ingoványos biztosíték

A kétségeket a megállapodás megkötése utáni napon az Odessza ellen intézett rakétatámadás idézte elő, ami miatt a kereskedők jogosan tarthatnak attól, hogy szállítmányukat elsüllyeszthetik. A szerződést aláíró Olekszandr Kubrakov ukrán infrastrukturális miniszter a Politicónak adott interjújában elmondta, hogy a brit kormánnyal folytat tárgyalásokat a szükséges garanciák érdekében.

Liz Truss jelenlegi brit külügyminiszter és miniszterelnök-jelölt hétfőn már egy tévés vitában azt állította, hogy a hajósok kedvezőbb árú biztosításáról már megszületett a megállapodás, de Kubrakov szerint továbbra is csak dolgoznak az ügyön.

Larysa Bilozir független ukrán parlamenti képviselő szerint a hajóbiztosítás magas költségei megakadályozhatják, hogy a fekete-tengeri gabonaüzlet a kellő gőzerővel működhessen. Egy korábbi interjújában elmondta, hogy míg a háború előtt mindössze tonnánként 30 dollárba (12 ezer forint) került a fuvardíj, addig most valószínűleg a 200 dollárt is elérhetik,

a biztosítási költségek és a nagy kockázat miatt körülbelül ötször, hatszor drágább lesz a szállítás.

Szorít az idő

Az Odessza ellen intézet támadás ellenére az ukrán kormány nem száll ki a megállapodásból, hiszen saját gazdasága és a hiányt szenvedő országok szempontjából is fontos a gabonaexport újraindítása. Ha az oroszok nem lőnének a hajókra, akkor 15-20 millió tonna gabonát tudnának célba juttatni, de ennek 90 százaléka egyelőre még a hajókra sem került fel Kubrakov szerint.

A rendszernek minél hamarabb fel kellene állnia, mivel a nyári betakarításból már 6,5 millió tonna extra gabona érkezett, és a háború ellenére még további 60 millió tonnára számítanak. Kubrakov azt reméli, hogy Odesszán kívül más kikötővárosok is bekerülhetnek majd a megállapodásba, amely - ha nem lép ki egyik fél sem - automatikusan megújul novemberben.

Számunkra - és azt hiszem, minden résztvevő, az ENSZ és ország számára - fontos, hogy ez a kezdeményezés négy hónapnál tovább működjön

- mondta az ukrán infrastrukturális miniszter.