A 2014-es adatok szerint az EU-ban a 65-74 éves korosztály 23 százaléka használta az internetet. A tagországok között - mint annyi minden másban - jelentős különbségek mutatkoznak: a legtöbb idős ember skandináv országokban (a 68 százalékos értéket felmutató Finnországon át a 84 százalékos Dániáig) és Luxemburgban (81 százalék) használja a netet, míg a legkevesebb Bulgáriában és Görögországban (10-10 százalék). Magyarország az uniós átlag felett teljesít a maga 28 százalékával - ez pariban van a szlovén adattal, viszont elmarad Szlovákia 31 százalékos értékétől.

Internethasználó idős honfitársaink viszont élen járnak az EU-ban a közösségi hálózatok használata terén, több mint felük (51 százalékuk) tartozik ebbe a csoportba, ami több mint duplája a 23 százalékos uniós átlagnak. Az online bevásárlás iránt viszont meglehetősen bizalmatlanok, 11 százalékuk használja csak erre a netet, szemben a 42 százalékos EU-átlaggal.

A magyar idősek leginkább e-mailezésre és hírek olvasására használják internetkapcsolatukat (a netezők 89-89 százaléka tartozik ebbe a körbe), árukkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat keres (84 százalék). Utóbbi értékek is az uniós átlag felett vannak, de különösen szembetűnő az eltérés az online hírolvasás terén, hiszen itt az EU-átlag csupán 60 százalék.