Aktív együttműködésről számolt be az új-mexikó Santa Fe seriffhivatal és az illetékes bíróság, akik a New York-i Suffolk megyei hivatallal és Alec Baldwin ügyvédeivel a színész telefonján lévő fontos információkhoz kívánnak hozzájutni - írja a Reuters.

Mindezt három héttel azután jelentették be, hogy házkutatási parancsot kaptak a színész iPhone-jának lefoglalására, amely állítólag olyan szöveges üzeneteket és e-maileket  tartalmazhat, amely akár döntő fontosságú lehet az ügy lezárásában. 

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a színész kellékfegyverrel halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt egy új-mexikói filmforgatáson, aki a kórházba szállítás után nemsokkal halt meg.

Baldwin nemrég egy televíziós műsorban elmondta, soha nem húzta meg a ravaszt és tagadja a felelősségét is, mivel fogalma nincs, hogyan került éles lőszer a forgatás helyszínére.

Az ügyért felelős új-mexikói ügyész azt mondta, a forgatáson dolgozó emberek közül néhányan büntetőjogi felelősségvonásra számíthatnak Hutchins halála miatt.