Az Egyesült Királyság kormánya azt fontolgatja, hogy beveti a hadsereget az üzemanyagok szállítására, miután a hétvégén pánikvásárlások alakultak ki az országban a benzinkutak előtt – írja a CNBC. Az autósok hosszú sorokban várakoztak arra a hírre reagálva, hogy hiány alakulhat ki a kutakon, miután a teherautósofőr-hiány miatt nem jut el az utánpótlás a tartályokba.

Erre a brit média értesülése szerint Boris Johnson miniszterelnök elkezdett gondolkodni azon, hogy bevonják a szállításba a katonai teherautókat. Ezt megelőzően lazítottak a üzemanyag-kereskedelem vállalataira vonatkozó versenyszabályokon, hogy lehetővé tegyék a koordinált szállításokat.

A karácsonyra gondolva több ezer teherautó-sofőrnek akarnak ideiglenes vízumot adni, hogy legalább az ünnepek alatt tágítsák a szűk keresztmetszeteket.

Gordon Balmer, a brit üzemanyag-kereskedők szövetségének igazgatója azt mondta, hogy bár az ideiglenes vízumok segíthetnek valamit, koránt sem elegendőek, ezért reméli, hogy a végül a hadsereg is besegít majd. A szervezet arról tudatta a Sky Newst, hogy néhány nagy üzemanyag-kiskereskedő jelentése szerint 50-90 százalékát kellett leállítaniuk töltőhelyeiknek a hiány miatt. BP közleménye szerint azoknak a kútjaiknak a kiszolgálására koncentrálnak, amelyek a legnagyobb fogalmat bonyolítják le.