Aki szeret a nap bármely szakában elmajszolni egy avokádót, az olyan ajánlattal találkozhat a Tesco brit üzleteiben, ami biztosan felkelti a figyelmét - futott végig a hír a brit sajtón. Valójában egy szörnyetegről, egy óriásról van szó, az Avozilla névre keresztelt gyümölcsről, amely kitölti egy férfi tenyerét, mégpedig úgy, hogy a csúcsos vége túlnyúlik a kézen.

Súlya másfél kilogramm, ami tízszerese egy normális avokádónak. Ezt a gyümölcsöt csak a Tesco árusítja általában augusztus végén, és mivel darabjáért csak négy fontot (1600 forint) kérnek, ez azt jelenti, hogy a súlyra vetítve hatvan százalékkal olcsóbban vihetik haza a vevők a gyümölcsöt, mint ha normális avokádót vennének.

Egy ültő helyben fogyasztva tízen részesedhetnek egyszerre a gyümölcs kínálta élvezetből egyetlen túlméretes példányt rágcsálva. Avozilla titka, hogy Dél-Afrikában mindössze néhány fán terem, ezért nagyon kevés jut belőle a boltokba. Az elmúlt években a Tescóban egy hét alatt elfogyott a készlet, miután megjelent a gyümölcsöspulton.