Donald Trump politikai sorsa bizonytalan, de az biztos, hogy a hitelezői a következő 4 évben nagyjából 900 millió dollárnyi hitelt visszafizetésére várnak - olvasható a lap magyar portálján. Ez az összeg nagyjából a kétszerese annak, amire Trump korábban utalt. Ahhoz, hogy az elnök cégei épen jöjjenek ki a törlesztésből, Trumpnak magas hozamú és kockázatú, rengeteg pénzt megmozgató ügyletekbe kellene kezdenie. Ez viszont az amerikai történelemben példátlan érdekkonfliktust eredményezhet az elnöki hivatal és az üzleti élet közt.

A 2021 és 2024 közt lejáró tartozások fele olyan eszközökön van, amelyeket az elnök és gyerekei tulajdonolnak. Komoly tartozás van a Trump-birodalom washingtoni hotelén, a miami-i golfcentrumán, a chicagói Trump-tornyon és a New York-i Trump Plazát is adósságok terhelik.

Az összeg másik fele két nagyértékű felhőkarcolót terhel: egy San Fransisco-i és egy manhattani ingatlanon nagyjából 1,5 milliárd dollárnyi tartozás van. Ugyanakkor az ingatlanok tulajdonjogának csupán 30 százaléka Trumpé, a maradék 70 a Vornado Realty Trusté, ráadásul az ingatlan fölötti rendelkezési jog is a vállalatot illeti meg. A Vornado azonban már jelezte: lehet, hogy megválik az ingatlantól. A Vornado a hitelekkel terhelt ingatlant a piacon nyilván csak nyomott áron tudná értékesíteni, ami viszont veszteséget hozhat az elnöknek. Ha viszont valaki jó pénzt ad a felhőkarcolókért, akkor gyakorlatilag egy halom pénzt fizetett az Egyesült Államok elnökének, amit arrafelé elég szigorúan néznek.

2012-ben az üzletember-politikus 100 millió dollárt fett fel a Trump-toronyra, azóta csak törlesztőket fizetett. 2022 szeptemberében tehát a hitelező újabb, friss 100 milliós csomag visszafizetését várja el.

S ezzel még bőven nincs vége. 2023-ban Trump csapatának el kell döntenie, mi legyen a Deutsche Bank 125 millió jelzáloghitelével, ami a Trump National Doralt, a miami-i golfklubot terheli. Sajtóhírek szerint az elnök több mint 360 millió dollárt ölt a projektbe, de a Forbes szerint most összesen 153 millió ér.  Még ennél is súlyosabb a washingtoni Trump International Hotel kérdése. A hotelt 170 millió dolláros jelzáloghitel terheli.