Továbbra is kérdéses azon szerbiai lakhellyel rendelkező, főleg Szabadka környéki és horgosi munkavállalók sorsa, akik naponta ingáztak Szerbiából magyarországi munkahelyükre, ám határzár miatt most nem tudnak eljutni Magyarországra - vette át a 021.rs hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Sokan dolgoznak a Mórahalom környéki gyárakban, a fürdőben és Röszke környékén.

Sors Róbert, a horgosi helyi közösség titkára szerint több mint 100 horgosi vállalt munkát a határ túloldalán és most nem tudni mi lesz a munkahelyeikkel. Az emberek nem tudnak eljutni a munkahelyükre, és ennek nem tudni, milyen következményei lesznek. Akik komolyabb cégeknél dolgoznak, talán kapnak majd fizetést, de nem mindenki reménykedhet ebben - mondta Sors.

Sok szabadkai, illetve a határ mentén élő ember is magyarországi áruforgalmazásából él, főleg a szabadkai piacon kínálják portékájukat, az ő megélhetésük is veszélybe kerülhet. A koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében bevezetett határzár miatt a horgosi és a kelebiai határállomáson is többórás a várakozás, különösen a teherforgalomban.