Az amerikai tőzsdefelügyeleti hatóság, a Securities and Exchange Commission (SEC) további nyolcvan vállalattal bővítette a tőzsdei kivezetéssel fenyegetett vállalatokat tartalmazó listát - tudósított a Reuters. A cégek között szerepel a kínai JD.com, a Pinduoduo, a Bilibili és a NetEase is.

A "halállistán" olyan kínai vállalatok szerepelnek, amelyek eddig nem tudták teljesíteni a 2020-ban, még Donald Trump elnöksége idején elfogadott "elszámoltathatósági törvény" (The Holding Foreign Companies Accountable Act) követelményeit. E szerint ki kell vezetni az amerikai tőzsdékről azokat a külföldi joghatóság alá  tartozó cégeket, amelyek egymást követő három éven át nem auditáltatják tevékenységüket az amerikai szabályozásnak megfelelően.

A SEC listájára az említetteken túl felkerült a JinkoSolar Holding, a NIO és a China Petroleum & Chemical is, ezek szintén kínai vállalatok. A Reuters az ügyhöz közelálló forrásokból úgy tudja, hogy a kínai hatóságok felszólítottak néhány további Amerikában bejegyzett vállalatot, hogy auditáltassa magát. Ezek között volt, az Alibaba, a Baidu, és a JD.com.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!