Az amerikai szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe 54,8 pontra emelkedett októberben az előző havi 53,5 pontról. Elemzők az előzetessel megegyező értéket, 54,7 pontot vártak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 54,9 pontra nőtt a szeptemberi 53,9 pontról. Elemzők 54,8 pontra, az előzetes értékkel megegyező adatra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását, az alacsonyabb pedig a lassulását tükrözi.

Az adatok azt mutatják, hogy októberben július óta a legerősebb ütemben bővült a gazdaság, a növekedés évesített üteme nagyjából 2,5 százalék volt, ami jó kezdetet jelent a negyedik negyedévre. Az áruk és szolgáltatások átlagos eladási árainak emelkedése azonban alig maradt el a szeptemberi, tízéves csúcsot jelentő szinttől, ami azt jelzi, hogy az inflációs nyomások erősödése marad az egyik legfőbb probléma - mondta Chris Williamson, az IHS Markit közgazdásza.