Több mint 156 millió dollár (nagyjából 49 milliárd forint) vagyon száll Prince amerikai popsztár örököseire - írja a Guardian.

Az összeget már februárban szétoszthatják a rokonok között, akik hat éven át tartó jogi csatározás után végül elfgoadták a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust által megállapított összeget.

A hosszú procedúra alatt egyébként számos vita alakult ki: az amerikai adóhatóság ugyanis azt állította, hogy a hagyaték értéke dupla annyi, mint amit a Comerica korábban felmért (82,3 millió dollár). A magasabb értékbecslés egyúttal lényegesen több adó befizetését is jelenti a család számára és ez hónapokkal meghosszabbította az ügy lezárását - írja a portál.

A Comerica 2020-ban egyébként beperelte a hatóságot arra hivatkozva, hogy az értékbecsléseik hibásak voltak. A megegyezés után a Comerica végül azzal érvelt, hogy az ügyet bírósági tárgyaláson is megnyerte volna, de az örökösök eközben a megegyezést szorgalmazták.

Az énekes 2016-ban végrendelet nélkül halt meg, azóta dollártízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

Időközben Prince két testvére, Alfred Jackson és John R. Nelson is elhunyt, másik két testvére már 80 év felettiek. A hagyatékot végül a Primary Wave New York-i zenei cég -akik még 2021 augusztusában megvásárolták a Prince-katalógus jogait- és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb és családjaik között osztják el.

A hagyaték birtokosai a streaming és az értékesítési jogdíjakból, valamint a Prince-dalok filmekben, televízióban és reklámokban való elhelyezéséből szerezhetnek még bevételt - írja a Guardian.