Sir Dave Lewist, a Tesco Plc volt vezérigazgatóját választották a GlaxoSmithKline (GSK) fogyasztói egészségügyi termékekkel foglalkozó üzletágának leendő vezetőjéül - derül ki a Grocery Gazette kiskereskdelmi szakportál tudósításából. A volt Tesco vezér első feladata az üzletág leválasztása lesz a gyógyszergyártó multiról, amit jövőre terveznek, majd ezt követően az önálló vállalat elnökeként folytathatja szépen ívelő karrierjét.

A GSK most tájékoztatta befektetőit a döntésről, az új vezető, aki tavaly szeptemberben hagyta el a szigetország kiskereskedelmi Big 4-ének (Tesco Sainsbury's, Asda, Morrisons) vezérkarát, 2022. január 1-jén ülhet be új vezetői székébe. A két időpont közti időszakot sem töltötte azonban tétlenül.

Először is csatlakozott a világ FMCG (Fast-Moving Consumer Goods, gyorsan forgó fogyasztási cikkek) szektorának egyik nagyja, a PepsiCo igazgatóságához, illetve elnöki tisztséget vállalt WWF nemzetközi természetvédelmi szervet brit részlegénél. Idén októberben Boris Johnson brit miniszterelnök felkérte a kormány mellett dolgozó tanácsadónak, hogy segítsen az ellátási láncok szétszakadásából fakadó gondok orvoslásában.