A legnagyobb kereskedelmi áruházlánc Lengyelországban visszatér tavaszi akciójához, a "platinakedvezményhez". Speciális, leszállított árakat kínál azoknak az idős vásárlóknak, akik meghatározott órákban veszik meg a kiszemelt termékeket a cég élelmiszerboltjaiban - tudta meg nem hivatalosan a Business Insider Polska.

A lengyel kormány döntése szerint október 15-től az élelmiszerboltokban, a drogériákban és a patikákban hétköznap 10 és 12 óra között csak 60 év felettieket szolgálhatnak ki. Ez azt jelenti, hogy mások is vásárolhatnak, és az idősebbek szeretik ennél korábban letudni a bevásárlást. Ezért határozta el a Biedronka, hogy az időseknek szánt órákban boltjaiban különleges promóciót vezet be, esetenként akár 30 százalékkal leértékelve a megszokott termékeket.

Ezeket aszerint válogatták össze, hogy elemezték, melyek azok, amelyeket leginkább vásárolnak a 60 év felettiek. Ahhoz, hogy a vevő ezzel a kedvezménnyel élhessen, egy "Az én Biedronkám" kártyával kell rendelkeznie. A cég vezetése szerint az idősek így egyszerre kerülhetik el a veszedelmes csúcsforgalmat és spórolhatnak a bevásárláson.