Novemberben 0,4 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban az előző havihoz képest, kevésbé az októberi 0,9 százalékos növekedésnél, de kissé élénkebben a piacok által várt 0,3 százaléknál.

Az ipari termelés még mintegy 5 százalékkal marad el a járvány által nem érintett utolsó hónapban, februárban nyújtott teljesítménytől. A járvány által leginkább érintett hónapokban, márciusban és áprilisban összességében 16,5 százalékkal esett vissza az ipari termelés a februárihoz képest.

Novemberben a feldolgozóipari termelés 0,8 százalékkal nőtt az előző havihoz képest a várt 0,3 százalékos növekedésnél nagyobb, de az októberi 1,1 százalékos havi növekedésnél kisebb mértékben.

A feldolgozóipari termelés novemberben már sorban a hetedik hónapban növekedett. A novemberi növekedés elsősorban a járműiparnak volt köszönhető, ahol 5,3 százalékos volt a termelés havi növekedése. A bányaipari termelés 2,3 százalékkal emelkedett. A közüzemi cégek termelése viszont 4,3 százalékkal csökkent, mivel az átlagnál melegebb időjárás lecsökkentette a fűtés iránti igényt.

Az ipar kapacitáskihasználtsága 0,3 százalékponttal emelkedett az előző havihoz képest, 73,3 százalékra, ami 6,5 százalékponttal marad el a nyilvántartás 1972-es kezdete óta kalkulált átlagtól, de már 9,1 százalékpontos javulást jelent az áprilisban elért mélyponthoz képest.