Brad Pitt beperli volt feleségét, Angelina Jolie-t, amiért a színésznő eladta a közös tulajdonukban lévő francia szőlőültetvényekben lévő részesedését egy orosz oligarchának. Az ügyvédek szerint ezzel Jolie "indokolatlanul magas károkat" okozott Pittnek, aki "pénzt és verejtéket nem sajnálva invesztált évekig a közös borüzletbe" - írja a Bloomberg.

Az egykori hollywoodi sztárpár még 2008-ban vásárolt többségi részesedést a Chateau Miraval SA francia vállalatban, amely egy dél-franciaországi házat és egy szőlőbirtokot foglal magában.

Pitt ügyvédei szerint az üzlet a színész szenvedélyévé vált és irányítása alatt több millió dolláros nemzetközi sikertörténetté nőtte ki magát.

A csütörtökön Los Angelesben benyújtott per szerint korábban mindketten megegyeztek abban, hogy soha nem adják el a birtokban lévő érdekeltségeket a másik fél beleegyezése nélkül. A színész szerint Jolie egy luxemburgi székhelyű szeszesital-gyártóval egyezett meg, amelyet Jurij Shefler orosz oligarcha irányít. 

"Azzal a szándékkal adta el érdekeltségét, hogy Shefler és a hozzá köthető vállalkozások megpróbálják ellenőrizni a Miraval működését, aláásva ezzel Pitt befektetését" - állítja a kereset.

A Miraval-birtok a délkelet-franciaországi Correns településen található, és a házaspár mintegy 25 millió euróért vásárolta meg. A PA hírügynökség birtokába jutott jogi dokumentumok szerint Pitt 60 százalékkal járult hozzá a vételárhoz, a fennmaradó 40 százalékot pedig Jolie fizette.

Jolie állítólag 2021 januárjában tájékoztatta Pittet az eladással kapcsolatos döntéséről, amelyet "fájdalommal és nehéz szívvel" hozott meg - írja a portál.