Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A moszkvai metró két megállójában tádzsik és üzbég nyelven is kiírták a tájékoztató feliratokat, miután közel van ahhoz a központhoz, amelyet sűrűn felkeresnek a Közép-Keletről érkező vendégmunkások és bevándorlók - adta hírül a Moscow Times.A Proksino és a Leszoparkovaja megállók az orosz főváros déli  részén vannak, a Szaharovo migránsközpontnál.

Az a dolgunk, hogy a metrót tisztán tartsuk és kényelmessé tegyük a legkülönbözőbb utazóknak - indokolta a moszkvai közlekedési hatóság a döntést. Ezért fárszi, új perzsa nyelven (amit Tádzsikisztán lakóinak többsége beszél) és üzbégül megkettőzték a feliratokat. Az ENSZ bevándorlási szervezete (IOM) üdvözölte az intézkedést. Megjegyzik, hogy ezzel az orosz főváros döntéshozó követik sok más nagyváros pozitív példáját.

Becslések szerint több millió közép-ázsiai vendégmunkás dolgozik Oroszországban. A járvány miatt tavaly sokan hazatértek, ami arra késztette az orosz vezetést, hogy visszacsalogassa őket, mert égetően szükség van a munkájukra a mezőgazdaságban és az építőiparban. A Szaharovo központot a hatóságok fogva tartási központtá alakították az Alekszej Navalnij ellenzéki vezér mellett tüntetők bezárására az év eleji tiltakozások idején.