61 brit cég munkavállalói vettek részt a tavaly júniustól decemberig tartó nagyszabású négy napos munkahét kísérletben: a projektbe bevont dolgozók átlagosan heti 34 órát dolgoztak a korábbi 40 helyett úgy, hogy közben változatlanul ugyanazt a fizetést kapták.

A kísérletben részt vevők közül 56 cég szeretné a továbbiakban is tesztelni a négy napos munkahetet, 18 vállalat pedig már most úgy döntött, hogy rendszeresíti a négy naposra rövidített munkahetet.

A világ eddigi legnagyobb négy napos munkahét kísérlete, amely a legkülönbözőbb brit cégeket és területeket mozgatta meg, összességében azt igazolta, hogy a négy naposra csökkentett munkahét mellett sem csökkent a produktivitás.

A mérések szerint javult a munkavállalók munka-magánélet egyensúlya a négy napos munkahét hatására, ahogy a felmondások száma, és ezzel együtt a fluktuáció mértéke is csökkent. Mindennek nemzetgazdasági szempontból is van jelentősége, hiszen a pandémia óta jelentős munkaerőhiánnyal küzd a brit munkaerőpiac.

A munkavállalók 15 százaléka azt mondta, hogy nincs az a fizetésemelés, amiért cserébe visszatérnének a korábban megszokott öt napos munkahéthez.

(via Reuters)