A legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, az Echo Investment, három kereskedelmi központot vásárol a a Tesco lengyelországi leányvállalatától - írta a gazeta.pl. Poznanban, Krakkóban és Lódzban összességében 240 ezer négyzetméter kerül az új tulajdonoshoz, amely lakásokat, irodákat és kereskedelmi szolgáltató egységeket akar kialakítani a régi irodák, raktárak és eladóhelyek helyén.

Az Echo Investment mintegy 4000 új lakást fog kialakítani, emellett Krakkóban irodákat is terveznek. Poznanban és Lódzban csak a hatósági engedélyekre várnak, a krakkói területen már elkezdték a munkát. Az ingatlanfejlesztő azt nyilatkozta, hogy nincs szándékában a régiek helyén azokhoz hasonló új kereskedelmi területeket kialakítani.

A nagy lengyel városok területe erősen beépített, így nehéz olyan ingatlanokhoz jutni, amelyeken jelentős fejlesztéseket lehet indítani. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a Tesco és az Echo Investment nem az első üzletet köti egymással. A befektető legutóbb 2019 végén vásárolt Varsóban területet az áruházlánctól, amelyen modern, többcélú fejlesztést tervez.