Az FSZB szerint az olajvezeték elleni robbantási kísérlet közben "semlegesítettek" két orosz állampolgárt, aki az őrizetbe vételi kísérlet során fegyveres ellenállást tanúsított. A szolgálat azt állította, hogy mindketten tagjai voltak a Makszim Marcsinkevics (Tesak) neonáci videoblogger által létrehozott Resztrukt jobboldali radikális csoportnak. A bűncselekmény helyszínén lefoglaltak egy házilag előállított, nagy teljesítményű robbanószerkezetet, valamint két, éles lőszer kilövésére alkalmassá tett traumatikus fegyvert – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a szabotázs és terrorcselekmény megszervezését az ukrán különleges szolgálatok irányítása alatt a Resztrukt két tagja, az 1986-ban született, orosz állampolgárságú Andrej Csujenkov és az 1988-as születésű, ukrán állampolgárságú Jurij Ionov szervezte. Az FSZB szerint Csujenkov jelenleg az Uragan "nacionalista zászlóalj" tagjaként részt vesz az ukrajnai harci cselekményekben, Ionov pedig az Azov "nacionalista zászlóalj" katonája és az alakulat alapítója, Andrij Bileckij közeli munkatársa.

Az FSZB más orosz bűnüldöző szervekkel együttműködve intézkedéseket hozott annak megakadályozására, hogy Csujenkov és Ionov további bűncselekményeket kövessen el, és továbbá lépéseket tettek bűntársaik felkutatására is.