A június végével záródott három hónapban a termelés egyebek között a feldolgozóiparban 11,3 százalékkal, az építőiparban 9,8 százalékkal, a kiskereskedelemben 9 százalékkal, a mezőgazdaságban 2,9 százalékkal, a bányászatban 1,1 százalékkal nőtt.

A gazdaságfejlesztési minisztérium némileg kisebb, 4,6 százalékos éves szintű gazdasági növekedést becsült a második negyedévre.

Moszkvában vagy Brüsszelben teng túl az optimizmus?

Egy új uniós jelentés szerint nem is kérdés, hogy az Oroszország ellen bevezetett szankciók hosszabb távon megteszik hatásukat. Vlagyimir Putyin mindeközben az orosz gazdaság szívósságát és ellenállóságát dicsérte a héten. Bővebben >>>

Szakértők az idei évre 2,1 százalékos orosz GDP-növekedéssel számolnak. A jegybank júliusban 0,5-2,0 százalékról 1,5-2,5 százalékra emelte az idei orosz gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését. A gazdaságfejlesztési minisztérium legutóbbi, áprilisban ismertetett előrejelzése szerint az idén 1,2 százalékkal bővül a gazdaság, de azóta az orosz államfő, a kormányfő és a gazdaságfejlesztési minisztérium vezetője is arról beszélt, hogy a növekedés meghaladhatja a 2 százalékot. A gazdaságfejlesztési minisztérium augusztus végén frissíti előrejelzését.

Csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye júliusban

Az előzetesen becsültnél jobban csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye júliusban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) végleges értékei szerint. Bővebben >>>