Zoran Radovanovic szerb epidemiológus szerint a koronavírus elleni harc koordinálásáért létrehozott országos válságstáb azért nem hajlandó új korlátozásokról dönteni, mert az a testület a kormány kezében lévő eszköz, amivel a tavaszra esedékes választásokra készül - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. A válságstáb összes döntése attól függ, hogy meghozott döntés milyen hatással van a politikai népszerűségre.

– Sajnos a válságstáb nem egy szakmai testület, hanem politikai, így a független szakértőket nem kérdezi senki, hanem csak a közvélemény-kutató intézeteket – mondta, majd hozzátette, szerinte semmilyen autoritása nem maradt ennek a csoportnak. Radovanovic szerint akkor veszett el a kontroll, amikor 2020 júniusában megtartották a választásokat, valamint kihirdették a koronavírus felett aratott győzelmet.

Van egy politikai elit, amely egyetlen előírást sem tart be. Ölelkeznek, puszilkodnak, énekelnek, mindazt teszik, amit nem lenne szabad. Vagyis, léteznek a korlátozások, másfelől pedig olyan vezetők, akik nem tartják magukat azokhoz. Ilyen helyzetben a nép jogosan érzi magát „zavarodottan”. Radovanovic szerint Aleksandar Vucic államfőnek állandóan maszkot kellene viselnie, hogy példát mutasson.