Venezuela ideiglenes kormánya február 14-én nemzetközi konferenciát szervez - jelentette be közleményében Carlos Vecchio. A a tervezett konferencián azonnali humanitárius segítséget szorgalmaznak majd a venezuelai nép támogatására, segítséget várva országoktól, nem-kormányzati szervezetektől, a venezuelai diaszpórától egyaránt. A konferenciát az amerikai külügyminisztérium szomszédságában lévő Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) székházában tartják.

A Guaidót ideiglenes államfőként elismerő országok jó része már komoly segítséget ajánlott fel az élelmiszer- és gyógyszerhiánytól szenvedő venezuelaiaknak.

QP | Quality Placement

A dél-amerikai országban uralkodó válságot megvitató hétfői kanadai tanácskozáson - amelyet a 14 amerikai országot, köztük Kanadát is tömörítő, úgynevezett Limai Csoport szervezett -, Justin Trudeau kanadai kormányfő bejelentette, hogy országa 53 millió kanadai dollár értékű segélyt küld a venezuelai népnek. Később Heiko Maas német külügyminiszter is közölte, hogy kormánya ötmillió euró értékű humanitárius segélyt bocsát Venezuela rendelkezésére.

Juan Guaidó hétfőn a venezuelai hadsereg segítségét kérte, hogy a külföldi segélyszállítmányokat beengedjék az országba, Nicolás Maduro azonban szintén hétfőn egy katonai rendezvényen ismételten visszautasította a humanitárius segélyeket, és kijelentette, hogy inkább a segélyeket kérő ellenzék szorul "mentális segítségnyújtásra" - írta az MTI.