Csaknem duplájára nőtt az Air Serbia, Szerbia nemzeti légitársasága utasainak száma, ugyanis a vállalat lehetővé teszi, hogy a Moszkvából induló járatok utasai a szerb főváros érintésével tovább utazhassanak az EU-ba - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

“A szerb légitársaság már be is nyújtotta kérelmét az extra reptéri idősávra a Belgrád-Moszkva útvonalon” – jelentette az Euronews tudósítója Belgrádból. “Az Air Serbia ráadásul további gépeket bérel a kisebbségi tulajdonosától, az Etihadtól, hogy a váratlanul megnövekedett keresletet ki tudja szolgálni.”

Az Air Serbia a Turkish Airlineson kívül az egyetlen európai légitársaság, amely továbbra is indít járatokat Oroszországba. Naponta kettő, de három gép is repül az orosz fővárosba. A szerb gépek Magyarországon, Lengyelországon és Litvánián keresztül repülnek Oroszországba, mindössze három óra tíz perc alatt Moszkvába érnek.

A szerb sajtó viszont azt írja, az Air Serbia akkora veszteséggel dolgozott a járvány alatt, hogy a mostani forgalomnövekedés nem tud annyit hozni, hogy kihúzza a céget a gödörből.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.