Kiska visszküldte tárgyalásra a tövényt a parlamentbe, ahogy erre korábban mind Bugár Béla, a szlovák-magyar Hid-Most párt, valamint Andrej Danko a Szlovák Nemzeti Párt vezetői megkérték. A hamarosan leköszönő államfő a vétót azzal indokolta, hogy a törvény meghatározását a jogbiztonság és ezáltal a jogállamiság elveivel összeegyeztethetetlennek tartja.

"Andrej Kiska kifogásolja a rendelkezésnek azon részét, amely a címer sportruházaton való megjelenítésére vonatkozik. A megfogalmazás szerinte nem egyértelmű, mert többféle értelmezést tesz lehetővé, bizonytalanságot okozva ezzel azoknak a személyeknek, akik ezt a rendeletet érvényesíteni szeretnék" - áll a közleményben, melyet az Új Szó is idéz.

A törvényt Szlovákiában csak lex DAC néven emlegették, ugyanis lényegében azért terjesztette be egy SNS-es képviselő, mert a helyi magyar futballcsapat, a DAC Dunaszerdahely hazai meccsein mindig eléneklik a magyar himnuszt. Visszásságot keltett, hogy a törvény a magyar képviselők is megszavazták a parlamentben, de a Híd-Most tagjai később bocsánatot kértek.