Medve támadt turistákra, egyikük súlyosan megsérült - adta hírül a pozsonyi Új Szó. A medvetámadás május 11-én este, hat óra után történt Herencsvölgyben (Hriňová – Gyetvai járás), a Poľana hotel közelében, egy nehezen megközelíthető turistaösvényen.

A helyszínre a besztercebányai, a gyetvai és a zólyomi tűzoltókat riasztották, akik az egészségügyi dolgozók kíséretében quadokkal indultak a turisták segítségére. A támadásban az egyik személy súlyosan, a másik könnyebben sérült. Előbbit mentőhelikopterrel, utóbbit mentőautóval szállították kórházba.

Az eset alig  néhány nappal követi az előző szlovákiai medvetámadást, amelyben egy 33 éves erdészt a Zólyomi (Zvolen) járásban található Nagyócsa (Očová) községben ért támadás. A Szlovák Erdők kommunikációs osztályának vezetője, Marína Debnárová elmondta, a település határában tartózkodó anyamedve valószínűleg azt hihette, hogy az erdész rá akar támadni három bocsára.

A medve hátulról karmolta meg a férfit, aki zúzódásokat és izomhúzódást szenvedett, ezenkívül karcolások keletkeztek a combján. Debnárová felhívta a túrázók, biciklisek és gombaszedők figyelmét, a hegyvidékeken fokozottan ügyeljenek arra, hogy ne maradjanak egyedül, az elszaporodott medvepopuláció miatt ugyanis a találkozások esélye napról napra nő.