Az Index vette észre, hogy a Quartz március óta elemzi Trump posztjait. Azt számolták össze, hogy bizonyos kifejezéseket vagy szavakat hányszor írt le a Twitteren. Mivel bejegyzései főként egy kijelentő mondatból és egy lezáró felkiáltásból állnak, a legtöbb érzelmi megnyilvánulása is inkább az utolsó mondatokban szerepel.

Ez Donald Trump amerikai elnök legutóbbi Twitter-bejegyzése, melyben az kifogásolja, hogy floridai látogatásáról a nagyobb médiumok - CNN, ABC és NBC - úgy számoltak be, hogy nem említették mekkora tömeg várta.

Ezekből az látszik, azóta, hogy novemberben megnyerte a választást, majd január végén letette a hivatali esküjét, egyre többet dühöng és elégedetlenkedik. Az idézett bejegyzésben szereplő "dishonest" (magyarul tisztességtelen) például a kampány során csak májusban írta le, azóta viszont decemberben, januárban és februárban is. Ráadásul kétszer csupa nagybetűvel, ami a netes hagyományok szerint kiabálásnak felel meg.

A lap 241 bejegyzést elemzett, ezek alapján mondják azt, hogy korábban a "Jó szórakozást!" és a "Köszönöm!" voltak a leggyakrabban használt zárómondatai. November óta viszont egyre gyakrabban fordul elő a "Szörnyű!", a "Becstelen!", a "Nagyon igazságtalan!" vagy éppen az "Elnézést!".

Arról pedig korábban a Napi.hu is írt, hogy az elnöki teendők mellett Trumpnak bőven jut ideje a twitterezésre. Hivatalba lépése óta annyi még megfigyelhető, hogy az őt kritizáló média ellen egyre többször kel ki. Támadta a sajtót, mert megírták, hogy kevesebben voltak a beiktatásán, mint nyolc éve Barack Obamáén.