Két dolgozó meghalt, amikor Oroszország Permi régiójában, ezer kilométerre keletre Moszkvától robbanás volt egy robbanóanyagokat gyártó üzemben május 2-án - adta hírül a hatósági közlemény alapján a Moscow Times. Az eset egy nappal korábban az esti órákban történt a műanyagrészlegben.

Egy alkalmazott azonnal életét vesztette, egy másik a kórházba szállítás után hunyt el, egy harmadikat továbbra is a kórházban ápolnak. A hatósági beszámoló szerint felállítottak egy vizsgálóbizottságot az eset körülményeinek feltárására. Ebben a technológiához értő szakemberek is vannak.

A permi gyárban egyebek mellett a Grad és Szemrcs rakéta-sorozatvető fegyverekhez használt robbanóanyagokat, emellett légvédelmi rendszerekben, harckocsikban, a tüzérségnél és a tengeri indítású cirkáló rakétákban használatos robbanószereket, illetve kézi fegyverek lőszerébe puskaport gyártanak.

A civil használatra egyebek mellett festékek készülnek, illetve most már inkább csak készültek a gyárban. Egy szemtanú szerint ugyanis a gyár épülete egyszerűen elszállt az égbe a robbanás nyomán.