Az amerikai jegybank (Fed) philadelphiai részlege csütörtökön azt közölte, hogy a decemberi mutató 10,3 pontra emelkedett a novemberi 3,6 pontról.

A szakértők szerényebb növekedést, 5,0 pontot vártak.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipari szektor zsugorodását jelzi.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.

Röviddel korábban hozták nyilvánosságra, hogy New York régióban is élénkült a feldolgozóipari aktivitás. A Fed New York-i, úgynevezett Empire State feldolgozóipari indexe 9,53 pontra ugrott a novemberi 0,61 pontról.

A New York-i régió is életjelet mutat

A Fed New York-i, úgynevezett Empire State feldolgozóipari indexe 9,53 pontra ugrott a novemberi 0,61 pontról. (Október: mínusz 8,48 pont.) A nullánál alacsonyabb mutató a feldolgozóipari szektor zsugorodását jelzi. A szakértők 3 pontra számítottak decemberre.

Az új megrendelések részindexe a novemberi mínusz 2,07 pontról 5,10 pontra nőtt, a készletezési almutató mínusz 3,49 pontra változott a novemberi mínusz 12,2 pontról. Mindkét index május óta legmagasabb szinten állt decemberben.

A foglalkoztatási részindex a novemberi mínusz 3,66 pontról 2,33 pontra javult, az üzleti feltételek hat hónapra előretekintő indexe 52,33 pontra ugrott a novemberi 39,02 pontról.