Várhatóan a Fehér ház is jóváhagyja azt a 900 milliárd dolláros amerikai mentőcsomagot, amit az amerikai kongresszus fogadott el hétfő este. A kétpárti támogatású tervezetett az elnök is támogatja a Fehér Ház közlése szerint.

A szenátus hétfőn késő este 92-6-ra szavazta meg a koronavírus-segély jóváhagyását, valamint az 1400 millirád dolláros kiadási számlát, amely szeptemberig finanszírozza a kormányt. Kezdetben a szenátus elnöke, a republikánus Mitch McConell azt mondta, hogy a szavazás 91-7 volt, amelyet később 92-6-ra korrigáltak. A csomag ezelőtt a képviselőházon is átment: 359-53 arányú szavazással - írja a WSJ.

Az 5593 oldalas csomag újabb 600 dolláros felnőttenkénti és 600 dolláros gyermekenkénti támogatás kifizetését teszi lehetővé, 11 héten át 300 dollárt ad hozzá a heti munkanélküliségi segélyekhez, és meghosszabbít további két munkanélküliségi programot, több mint 300 milliárd dollár segélyt nyújt a kisvállalkozásoknak, köztük egy második a Paycheck Protection Program révén, és több mint 50 milliárd dollárt önt a koronavírus elleni vakcinák terjesztésére, valamint tesztelési és nyomonkövetési rendszerek működésére, fejlesztésére.