A wyomingi republikánus képviselő egyike volt azoknak, akik a volt amerikai elnökkel szembeni impeachment megindítását támogatták – írja a hvg.hu.

A republikánusok azért döntöttek így, mert a wyomingi republikánus képviselő, Dick Cheney volt amerikai alelnök lánya korábban élesen kritizálta Donald Trumpot, valamint támogatta a volt elnökkel szembeni impeachment megindítását.

A BBC szerint a párt egy 20 perces beszélgetés után hozta meg a döntését. Cheney, aki a képviselőház harmadik legmagasabb rangú republikánusa, a megbeszélésen azt ígérte, hogy továbbra is harcolni fog Trump párton belüli befolyása ellen.

Sajtóhírek szerint Cheney utódja Elise Stefanik, New York-i kongresszusi képviselő lehet.

Januárban több republikánus képviselő, köztük Cheney közölte: arra fog szavazni, hogy megindítsák az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachmentet) Donald Trump elnök ellen. Cheney akkor elmondta, hogy szerinte nem ostromolták volna meg a Capitolium épületét, ha Trump nem uszítja a tömeget. A szenátus egyébként később felmentette Donald Trumpot a január 6-i Capitolium elleni ostrom felbujtásának vádja alól.

Cheney azzal is magára haragította pártját, hogy – kommunikációs vezetőként - nem volt hajlandó osztani azt a nézetet, miszerint elcsalták a novemberi elnökválasztást.