Európai szabványú irányító és biztonsági rendszerrel ellátott villamosított vasútvonal vezet majd Szabadkától Szegedig - idézte a Pannon RTV-nek Kern Imre, Szabadka alpolgármestere a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint. Várhatóan egy év múlva ennek köszönhetően már vonattal is el lehet majd jutni Szabadkáról Szegedre, mindössze negyven perc alatt.

A vasútvonal felújításának előmunkálatai már javában zajlanak a vasút szerbiai szakaszán. A Szabadka-Horgos vasútvonalon a síneket Horgostól Palicsig már teljesen felszedték. A horgosi lakosok türelmesek, hiszen régóta várnak már a vasút felújítására. A palicsi lakosok is örülnek, hiszen egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy gyorsabban és kényelmesebben eljussanak Szabadkáról Szegedre.

A munkálatok befejezésének határideje jövő szeptember. A személyvonatok Szabadka és Szeged között 120 kilométer/órás sebességgel közlekednek majd. A vasúti átjárókat sorompórendszerrel védik majd, Palicson és Horgoson a gyalogosok és kerékpárosok átjárását aluljáró biztosítja majd. A Szabadka-Horgos vasútvonal felújítását követően, a palicsi, hajdújárási, horgosi és királyhalmi állomásokat is felújítják.