Találkozó Zelenszkij elnökkel – ezzel rövid üzenettel tette ki közösségi oldalára Orbán Viktor miniszterelnök az ukrán elnökkel megörökített kézfogását. 

Már több ezer komment került a miniszterelnöki bejegyzés alá, köztük Gyurcsány Ferencé, a DK elnökéé, aki ezúttal sem hagyta ki a lehetőséget. Szerinte a kormányfő nem a béke, hanem Putyin oldalán áll. 

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A magyar miniszterelnök korábban közösségi oldalán arról írt: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára.

Orbán Viktor hozzátette: "támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében...Magyarország a béketáborhoz tartozik" 

Egy Brüsszelből tudósító újságíró az EU-csúcs kezdetén arra az érdekes momentumra hívta fel a figyelmet, hogy a közös fotózáson a magyar miniszterelnök nem csatlakozott az ukrán elnököt megtapsoló vezetőkhöz.