Az Aldi bejelentette, hogy népszerű karácsonyi kabalajátéka, Kevin, a répa néhány hónapra visszatér az áruházaiba a brit uralkodó platina jubileumához kapcsolódó megemlékezések részeként - adta hírül a Retail Gazette. Erzsébet királynő idén ünnepli hatalomra kerülésének 70. évfordulóját, amire június 2-5. között ünnepségsorozattal emlékeznek az Egyesült Királyság lakói.

A német tulajdonú diszkontlánc úgy döntött, hogy a királyi család tagjait is szimbolizáló sorozatot ad ki a plüssjátékból, amelynek figuráinak többsége így vagy úgy tartalmazza a brit nemzeti lobogót. A május végétől vásárolható játékok ára négy font (1800) forint lesz, aki egész kollekciót akar vásárolni, annak 16 fontjába (7400 forint) fog ez fájni.

A királyi családot szimbolizáló répafigurák között maga a királynő is megjelenik megszokott lila kosztümjében, illetve Károly herceg hagyományos kitüntetésektől roskadozó katonai zubbonyában. A család barátainak sorában mások mellett őfelsége Corgi kutyáinak mását is meg lehet majd vásárolni szürke és barna színben.

Az Aldi először 2016 karácsonyán dobta piacra Kevin, a répafiguráit, amelyek olyan népszerűek lettek, hogy a vásárlók kikövetelték visszatérésüket. Ugyanakkor ez az első alkalom, hogy Kevin nem a karácsonyi időszakban tesz látogatást az áruházlánc boltjaiban.