A fizikai munka választás kérdése lesz a jövőben, ugyanakkor be kell vezetni a feltétel nélküli alapjövedelmet mondta Elon Musk a Tesla mesterséges intelligencia napján csütörtökön – számolt be róla a CNN nyomán a Világgazdaság.

A milliárdos annak kapcsán beszélt erről, hogy bejelentette, a Tesla humanoid robotot tervez, melynek a prototípusa már jövőre elkészülhet. A tervek szerint az unalmas, repetitív és veszélyes feladatokat végezné a robot, azokat, melyeket az emberek a legkevésbé szeretnek csinálni. A robot arca egy képernyő lenne, ami hasznos információt jelenítene meg.

A Tesla vezér szerint mindez alapvetően változtatná meg a gazdaságot de még nem most, mert ez a robot nem működik – tette hozzá.

Musk szerint a robot az önvezető autók fejlesztésének kiterjesztéseként jöhet létre, ugyanazzal a számítógépes háttérrel és 8 kamerával tájékozódna, mint a vállalat autói. A robot 173 centiméter magas lenne és 55 kiló körüli lenne a súlya és 20 kiló körüli terhet lenne képes mozgatni és 8 kilométert fog tudni megtenni óránként.