A  szurkolók, politikusok és a futballszakma széleskörű elutasítása miatt rövid idő alatt "készenléti állapotba" visszasorolt projektet a JPMorgan 3,5 milliárd euróval támogatta. Ebből az összegből szándékozták finanszírozni az alapító klubok infrastrukturális fejlesztéseit, valamint a helyreállást a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásaiból.

A húszcsapatosra tervezett Európai szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet széleskörű ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.

Majd kedden este a Manchester City bejelentette, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan lépett vissza, a Juventus pedig ekkor már az új liga megvalósítását bizonytalannak értékelte.

Az alapítók közül csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott hivatalosan az álláspontján.