Otthoni kiegészítőkre, lakberendezési cikkekre és a The Swedish Deli nevű élelmiszer-kínálatra összpontosít az Ikea "mini" boltja, amely február végén nyílik a nyugat-londoni Hammersmithben.

A hagyományos Ikea-áruházaktól eltérően ugyanis most egy kétszintes, 4600 négyzetméteres üzletet nyitnak egy plázában, amely a londoni életstílushoz igazodva értékesíti termékeit. A tervek szerint több mint 4000 termék és a megszokott berendezett szobák és helyiségek várják a vásárlókat - írja a Retail Gazette.

Az áruházban az ikonikus húsgombócok vegán alternatíváját és a The Swedish Deli szendvicseit és salátáit is árulják majd. 

Az új, modern szellemben épült üzlet célja, hogy az Ikea elérhetőbbé és megfizethetőbbé váljon, ugyanis a bútoráruház általában külvárosokban vagy leginkább autóval megközelíthető terepeken fekszik. Most viszont a londoni metróval egyszerűen és gyorsan elérhető üzlet egyike annak a 8 "mini Ikeának", amelyet a vállalat a világ több pontján működtet.

A hammersmithi központjukban ráadásul egy olyan platzot is kialakítanak, ahol a vásárlók saját használ bútoraikat Ikea-utalványokra válthatják be, amelyekből szintén használt tárgyakat vásárolhatnak.

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, a világon elsőként Bécsben nyitott parkolási lehetőség nélküli üzletet a svéd vállalat. Ausztria eddigi legkisebb Ikeája összesen 140 millió euróból épült. 

Az Ikea a pandémiás időszak ellenére is nyereséges az országban. A 2019/20-as üzleti évben forgalma 5,5 százalékkal 847,3 millió euróra nőtt, amelyből 124 millió eurót az online értékesítés tett ki.