Tizenkilenc áruházát nyitotta újra Angliában és Észak-Írországban az Ikea svéd bútoripari óriásvállalat két hónapos kényszerszünet után - írja a Liner.hu nyomán a Magyar Hang.

Az Ikea áruházak március végén kényszerültek bezárni a koronavírus-járvány miatt. Hétfőn emberek ezrei gondolták úgy egyszerre, hogy itt az ideje bepótolni az elmúlt két hónap során kimaradt vásárolnivalót, így helyenként 8 kilométeres sorok is kialakultak.

Warringtonban például az első várakozók már 5:40-kor megérkeztek a csak kilenckor kinyíló üzlet elé, és rövid időn belül több mint 1000 emberből álló kígyózó sor alakult ki az üzlethez tartozó parkoló körül. Hasonló jelenetek zajlottak Wembley-ben, Belfastban, West Midlandsben és Manchesterben is.

Mind az üzletvezetők, mind a helyi rendvédelmi szervek felhívták a vásárlók figyelmét, hogy tartsák meg az előírt távolságot, valamint korlátozták a beengedhető vásárlók számát, egy háztartásból csak egy felnőtt és egy gyermek térhetett be az üzletekbe. A cég egy közleményben türelmet kért a sorokban akár órákat is váró vásárlóktól, és jelezték, hogy mindenki sorra fog kerülni.