A diszkont májustól kezdi árulni a „mentőcsomagnak” nevezett zöldség-gyümölcs válogatásokat. Ezek olyan előre összekészített papírtasakok lesznek, amelyekbe körülbelül 5 kilogramm árut raknak, csupa olyat, amely esztétikailag nem tökéletes, de természetesen ehető állapotban van.

A terméknek némi zsákbamacska jellege is van, hiszen nem a vásárló határozza meg, hogy mi van a tasakban, ám az öt kiló áruért kért fix 3 eurós ár így is versenyképesnek tűnik - olvasható a portálon.

Valószínű, hogy az áru egy része így is a szemétkosárban köt majd ki, hiszen sokan vásárolhatnak az alacsony ár miatt olyan terméket, amely végül nem kell nekik, de az elképzelés mögött az áll, hogy az esztétikailag nem tökéletes zöldségeknek és gyümölcsöknek normál üzletmenetben a java része a kukába kerülne.

A másik, hasonló kezdeményezés a hamarosan lejáró élelmiszerek összecsomagolása lesz, ezeket a dobozokat fél áron lehet majd megvásárolni.

A Munch névre keresztelt magyar startup vállalkozás ehhez egészen hasonló, szintén zsákbamacskás megoldással próbálja csökkenteni a magyarországi boltokból és vendéglátóipari egységekből kikerülő ételhulladékot. Ezen a platform-megoldáson keresztül egyelőre főleg a pékségek és a menzák értékesítik csomagszerűen és némi árengedménnyel a nap vége felé megmaradó árukészletüket.